- Cum să prepari cea mai sănătoasă cafea
- În ciuda interdicției, Italia pregătește terenul pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare
- Gigi Becali, pe listele AUR la alegerile parlamentare
- Criminalitatea în Occident, o provocare în creștere
- Promenada împărătesei Sissi și reabilitarea cădițelor cu apă termală la Băile Herculane
Celebrul dansator şi coregraf Mikhail Baryshnikov participă la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu
Teatrul de Stat din Letonia, The New Riga Theatre, prezintă la FITS 2017 „Brodsky/Baryshnikov”, un one-man-show în regia lui Alvis Hermanis. Spectacolul din acest an este bazat pe poemele laureatului la premiile Nobel, Joseph Brodsky, interpretate de Mikhail Baryshnikov, cunoscutul dansator, coregraf şi actor american.
Regizorul Alvis Hermanis a prezentat în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu/ FITS 2016 spectacolul „Farmecul adânc al Rusiei” şi a fost distins cu o stea pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu. Numeroasele sale premii includ Europe Prize New Theatre Realities, Premiul Stanislavski, două premii Masca de Aur (Moscova), Max Reinhardt Pen (Salzburg Festspiele), Premiul Nestroy Preis (Austria) şi Premiul Wolf Konrad (Germania). Spectacolul a fost nominalizat la Premiile Teatrului Letonian, categoria „Spectacolul Anului”, iar actorul a primit nominalizare, în cadrul aceleiaşi ceremonii, la categoria „Actorul Anului”.
Tot la această ediţie a festivalului, va ajunge la Sibiu şi cunoscutul artist Robert Wilson, unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai teatrului de avangardă, ce articulează forţa şi originalitatea viziunilor sale scenice. Robert Wilson este unul dintre invitaţii de onoare ai acestei ediţii, la finalul căreia va primi o stea pe Aleea Celebrităţilor, în semn de recunoaştere a contribuţiei extraordinare în domeniul teatrului. Drept omagiu adus revoluţionarului compozitor John Cage, Robert Wilson interpretează „Lecture on Nothing”, unul dintre textele de bază ale literaturii experimentale caracteristice secolului XX. Textul lui Cage este fermecător, adesea amuzant, vrednic de a fi citat, deseori instigator la furie şi profund provocator din punct de vedere intelectual, iar spectacolul este recunoscut ca fiind „o abordare acustică şi vizuală de excepţie a textului filozofic şi poetic”.